Daniel Constantin: Avem un randament de 4-4,5 tone de porumb la hectar, în timp ce în Franţa randamentul mediu este de peste 8 tone la hectar

daniel-constantin1România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al suprafeţei cultivate cu porumb, însă este departe de prima poziţie în ceea ce primeşte randamentul la hectar, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa „MEDIAFAX Talks about Agriculture”.

„Randamentul este încă scăzut în România, iar cel mai elocvent exemplu este porumbul. Şi la porumb, şi la floarea soarelui, România este pe primele două locuri în Uniunea Europeană vis-a-vis de suprafaţa cultivată şi la producţie.Avem un randament de 4-4,5 tone la hectar, în timp ce în Franţa randamentul mediu este de peste 8 tone la hectar, iar în Belgia e un randament de 11 tone la hectar”, a declarat  ministrul.

Scris de la 26/09/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *