Daniel Constantin: 850 de milioane de euro sunt pregătite pentru avansul din plățile directe

DANIEL CONSTANTINPrezent la la Conferinta Pria Agriculture, ministrul Agriculturii  Daniel Constantin a anuntat ca, incepand cu aceasta saptamana, fermierii din sectorul vegetal ar putea obține adeverințele necesare pentru a accesa credite-punte, pe baza unei înțelegeri  dintre APIA si fermier.

Tot in cadrul aceleiasi conferinte, seful MADR  a reamintit ca aproximativ 850 de milioane de euro sunt pregătite pentru avansul din plățile directe.

”De trei ani, de când sunt ministru, am plătit în avans 50%, din componenta europeană. 850 de milioane de euro sunt pregătite pentru avansul din plățile directe! Este un an mai dificil și toți miniștrii agriculturii din cele 28 de state membre au solicitat Comisiei Europene, având în vedere că s-au primit cereri până pe 10 iulie, să putem să plătim fără controlul prin teledecteție și controlul în teren. Sper că mâine, la reuniunea Consiliului să avem acest accept și să venim cu o plată în avans care să fie undeva între 50% și 70%. Deci, o plată mai mare, a declarat Daniel Constantin.

Scris de la 14/09/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *