Daniel Botanoiu: Fermierii vor primi o rambursare de 1,8 lei pe litru de motorina

daniel botanoiuMajorarea accizei la motrina nu va afecta fermierii romani, spune Daniel Botanoiu, secretar de stat in MADR.Potrvit acestuia, incepand cu trimestrul al doilea, fermierii vor primi o rambursare de 1, 8 lei litru, cu aproximativ 40 de bani mai mult decat in ultimul trimestru din 2013.

„Dacă pentru ultimul trimestru din 2013, agricultorii primesc 1,39 lei pe fiecare litru prin rambursarea diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, în primul trimestru din acest an, conform noii metodologii de calcul, acest sprijin a crescut la circa 1,51 lei pe litru, iar după 1 aprilie, odată cu majorarea suplimentară a accizei cu 7 eurocenți, Ministerul Agriculturii va compensa creșterea și va plăti fermierilor aproximativ 1,8 lei pe litru”,, a declarat Botanoiu , citat de Agerpres.

„Fermierii plătesc din acciză doar 21 de euro pe tona de motorina utilizată în agricultură, diferența până la nivelul standard al accizei, de 330,39 euro/tonă, fiind suportată de Ministerul Agriculturi”, a mai adaugat Botanoiu.

Scris de la 30/03/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *