Dambovita: Acţiune de control al exploatării, prelucrării, circulaţiei şi punerii în valoare a masei lemnoase

– Poliţia Română coordonează, în perioada 20-23 august a. c., o acţiune de control al exploatării, prelucrării, circulaţiei şi punerii în valoare a masei lemnoase, în judeţul Dâmboviţa
La acţiune participă ofiţeri specialişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică a IGPR, precum şi poliţişti de la inspectoratele judeţene de poliţie Buzău, Covasna, Harghita, Vrancea, împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Romsilva din Suceava, Vâlcea şi Vrancea.
Acţiunea se desfăşoară în baza Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii 2013” pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Ministerului Finanţelor Publice.
În cadrul acesteia, sunt desfăşurate controale la societăţi comerciale, ocoale silvice de stat şi private, precum şi la transportatorii de material lemnos.
De asemenea, sunt verificate documentele privind suprafeţele de pădure administrate, actele de punere în valoare a masei lemnoase, contractele de vânzare-cumpărare a masei lemnoase, contractele de prestări silvice, corespondenţa stocurilor scriptice cu cele existente şi documentele de însoţire a mărfii. Totodată, vor fi efectuate şi verificări în teren la exploatările funcţionale.

Scris de la 21/08/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *