Dacian Cioloș: Fermierii români ar putea să joace un rol mult mai important în privința valorificării producției agricole

Dacian CioloșDacian Cioloș și Daniel Constantin participă, marți, la conferința ‘Agricultură și protecția mediului în Europa Centrală și de Est — Contribuția lor la creșterea economică și dezvoltarea pieței muncii’, organizată de Liga Europeană pentru Cooperare Economică (European League for Economic Cooperation) cu sprijinul Băncii Naționale a României.

Potrivit comisarului Dacian Ciolos, fermierii români ar putea să joace un rol mult mai important în privința valorificării producției agricole, dacă ar crește gradul de organizare a infrastructurii de colectare și stocare.

„Mi se pare o pierdere pentru fermierii din România pentru că, din punct de vedere al volumului producției pe care o reprezintă, ar putea să joace un rol mult mai important dacă ar fi mai organizați, nu doar din punct de vedere juridic, ci și al capacității de a colecta și de a stoca producția agricolă pentru a negocia direct pe piață comercializarea acestei producții.

Creșterea gradului de organizare a infrastructurii de colectare și stocare a producției ar putea duce la o creștere a valorii adăugate a producției de materie primă pentru agricultorii români, adică o parte mai mare din preț să le rămână lor”, a spus Dacian Cioloș , citat de Agerpres.”Obiectivul nostru prin PAC și prin PNDR 2014-2020 este de a stimula integrarea producției, dezvoltarea capacităților de producție și astfel fermierii pot să aibă o șansă mai mare atunci când își negociază prețurile.

Este un preț când negociezi o cantitate mică și nu ești asociat și un alt preț dacă ai o cantitate mai mare și dacă ești într-o cooperativă sau într-o asociație. Aici este cheia succesului”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Scris de la 27/05/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *