Dacian Ciolos: Căutăm noi modalități de a sprijini producătorii din Republica Moldova afectați deîncetarea importului de fructe și legume de către Federația Rusă

dacian ciolos

Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, spune ca, in prezent, Comisia Europeana cauta solutii care sa vina in sprijinul producătorilor din Republica Moldova afectați de încetarea importului de fructe și legume de către Federația Rusă.

„Căutăm noi modalități de a sprijini producătorii din Republica Moldova afectați de încetarea importului de fructe și legume de către Federația Rusă.

Am avut azi o întâlnire de lucru pe această temă împreună cu Comisarul europeanpentru Comerț, Karel De Gucht și cu Comisarul european pentru Extindere și Politicade Vecinătate, Štefan Füle, după ce, ieri, am discutat la Bruxelles cu vicepremierul Republicii Moldova, Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi IntegrăriiEuropene.

 

Împreună, căutăm soluții pentru a facilita accesul pe piața europeană a unor cantități de mere, prune, struguri, folosind atât oportunitățile existente în cadrul Acordului de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat (DCFTA) cât și în cadrul altor instrumente de comerț pe care le avem la dispoziție și care pot fi mobilizate rapid.Este important ca Republica Moldova să folosească la maxim contingentele de export pe care le are pe piața europeană și să își diversifice piețele de desfacere pentru aceste produse. Totodată, de ambele părți se fac eforturi pentru ca acordul de liber schimb UE- Republica Moldova să înceapă să fie aplicat înainte de data prevăzută,pentru a oferi producătorilor moldoveni un acces mai rapid pe piața UE”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Ciolos.

 

Scris de la 24/07/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *