Dacian Ciolos: Nu e suficient sa producem mai mult ca sa avem produce agricole romanesti la rafturi sau in piete ci e nevoie de a stopa comertul la negru

dacian ciolos, comisar europeanRomania trebuie sa produca mai mult si mai calitativ, dar nu e suficent, o stopare a comertului negru ar revigora agricultura romaneasca.Potrivit comisarului Dacian  Ciolos, Romania nu se poate compara cu Polonia din mai multe puncte de vedere.In primul rand, Polonia a  investit mult si a reusit prin asocierea fermierilor, acest lucru trebuie facut si in tara noastra.

Un al avantaj de care beneficiaza polonezi este acela ca au un avans de cativa ani in UE, acest lucru i-a propulsat mult in fata Romaniei.Polonia este una din putinele tari comuniste care au traditie in ferme familiale, inclusiv din perioada comunismului.

„​Daca comparam situatia fondurilor pe agricultura cu cele structurale, e clar ca pe agricultura absorbtia a mers mai bine. Intrebarea pe care mi-o pun eu nu e legata de atragerea fondurilor, ci cum putem face ca banii europeni absorbiti sa-si arate eficienta, inclusiv in cosul romanului”, a declarat comisarul european Dacian Ciolos .

Comisarul considera ca birocratia romaneasca este si va ramane una din vechile probleme pe care le are Romania – care  impiedica o accesare mai buna a fondurilor europene puse la dispozitie.

Scris de la 25/04/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *