Dacian Cioloș a fost numit consilier special privind siguranța alimentară internațională

comisarul european dacian ciolosFostul comissar european pentru Agriculura, Dacian Cioloș, a fost numit  în funcția de de consilier special privind siguranța alimentară internațională.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a desemnat pe domnul Dacian Cioloș în funcția de consilier special privind siguranța alimentară internațională.

Dacian Cioloș, consilier special pentru siguranța alimentară
În calitate de consilier special al președintelui Juncker, domnul Cioloș va colabora strâns cu diferiți membri ai Comisiei Europene în ceea ce privește contribuția Uniunii Europene la soluționarea acestei provocări globale. Domnul Cioloș nu va fi remunerat pentru activitatea depusă în noua sa calitate.

Președintele Juncker a declarat: „Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, populația mondială în creștere și schimbările climatice ne reamintesc că siguranța alimentară este o provocare importantă, pentru care Uniunea Europeană trebuie să găsească soluții. Dacian Cioloș are o vastă experiență în domeniul siguranței alimentare și consider că este persoana potrivită să mă consilieze pe această importantă temă.”

Dacian Cioloș a ocupat funcția de comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală în perioada 2010–2014, iar in perioada  11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008  functia de ministru al Agriculturii.În timpul mandatului de comisar european, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020.

 

Scris de la 01/07/2015. Adaugat in Agricultura mondiala. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *