Cum se combate mana la culturile de legume

manaIn aceasta perioada, la culturile de legume pot aparea diferite boli care afecteaza mult productivitatea si calitatea acestora.Una dintre cele mai frecvente boli este mana, cauzata de ciuperca Phytophthora infestans (Mont) de By.

Specialistii recomandă să aplicaţi un tratament chimic în perioada imediat următoare, folosind unul dintre produsele: ARMETIL COBRE – 0,25% (2,5 kg/ha in 1000 l apa) sau MOLTOVIN –
0,35%(3,5 l/ha) sau RIDOMIL GOLD PLUS 42,5 WP –0,3% (3,0 kg/ha) sau MELODY
COMPACT 49 WG – 0,2% (2 kg/ha) sau CURZATE MANOX – 0,25% (2,5 kg/ha ) sau
MANOXINC 50 PU – 0,4% (4,0 kg/ha) sau BRAVO 500 SC – 0,2% (1,5 – 2,0 l/ha) sau CHAMP
77 WG – 0,3% (3,0 kg/ha) sau DITHANE M 45 – 0,2%( 2,0-2,5 kg/ha) sau ALCUPRAL 50 PU –
0,5%(4,0-5,0 kg/ha).
In caz de atac a larvelor gândacului din Colorado la cartofi şi afide la legume, adăugaţi în soluţie unul din produsele: ACTARA 25 WG – 0,06 kg/ha sau MOSPILAN 20 SP – 0,06 kg/ha sau
ALVERDE – 0,025 % (0,25 l/ha) sau DECIS MEGA 50 EW -0,03% (0,3 l/ha p.c.) sau alt produs omologat.

Scris de la 11/06/2015. Adaugat in Daunatori. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *