Cum sa crestem rosii sanatoase

rosii sanatoaseIata cateva sfaturi care te vor ajuta sa cultivi rosii sanatoase si sa te bucuri de o recolta pe masura. Cu toate ca tomatele sunt cele mai raspandite legume sunt si cele mai problematice. O varietate de boli pot ataca rosiile stricand plantele inainte sa va puteti bucura de recolta.

Rosiile, ca majoritatea legumelor cresc cel mai bine in zone cu soare si sol uscat.Este posibil ca rosiile sa se imbolnaveasca daca le plantam la umbra sau in sol argilos.Este de asemenea folositor sa plantam rosiile in fiecare an in alta parte a gradinii deoarece daunatorii raman in sol.Sunt sute de soiuri de rosii pe piata.Anumite tipuri de rosii se adapteaza altfel in functie de regiune.Selectati specii rezistente la boli.Conditiiele necorespunzatoare de crestere slabesc plantele si le fac mai sensibile la boli, asa ca asigurati-va ca plantele sunt udate si pamantul este fertil.Frunzele ude determina aparitia fungiilor ,asa ca este de ajutor sa udati rosiile la baza plantei.Daca udati plantele prin stopire , faceti-o inainte de pranz asfel incat sa aiba timp sa se usuce pana seara.Cand rosiile se crapa problema se datoreaza faptului ca solul are prea multa umezeala si nutrienti.Udati mai putin , fertilizati mai putin si alegeti soiuri rezistente la crapare.Frunzele cu puncte negre sun des intalnite.Rupeti frunzele indata ce vedeti petele pentru a preveni sa se imprastie la restul plantei si pastrati frunzele uscate. Poate fi de ajutor sa dati cu fungicid dar numai inainte ca boala sa se instaleze.

Scris de la 30/06/2014. Adaugat in Starea culturilor. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *