Crescătorii de ovine vor primi un ajutor suplimentar de 4,5 euro pe cap de animal

crescatorii ovineCrescători de ovine din zonele defavorizate din România vor primi în acest an un ajutor financiar suplimentar de 4,5 euro pe cap de  animal, după ce autorităţile au solicitat o derogare în acest sens la Bruxelles, a anunţat, vineri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin,citat de mediafax.Ministrul Agriculturii a declarat, astazi, la Cluj-Napoca, înaintea unei întâlniri cu fermieri şi şefi de servicii deconcentrate din judeţul Cluj, că este vorba despre „un ajutor important”, care reprezintă o creştere de aproape 50 la sută şi care vine într-o perioadă destul de grea pentru crescătorii de ovine, în condiţiile creşterii preţului la furaje.

„O veste bună pe care vreau să o dau în contextul celor întâmplate cu laptele este pentru crescătorii de ovine. Vineri vom trimite la Bruxelles o fişă prin care solicităm şi este permis prin regulamentul european, printr-o exceptare de la acest regulament, o suplimentare a sprijinului pe cap de animal de ovine în zonele defavorizate. Din calculele pe care le avem, avem în aceste zone în jur de 1,5 milioane de capete de ovine, care vor primi suplimentar, faţă de cei 10 euro care erau agreaţi prin ajutorul de stat, încă 4,5 euro. Este un ajutor important, o creştere de aproape 50 la sută, care vine într-o perioadă destul de grea”, a spus Constantin.

El a adăugat că ajutorul este permis pentru că nu numai în România, ci şi în alte state europene preţul furajelor a crescut destul de mult, iar astfel s-a simţit nevoia unei intervenţii.

„Vom acorda acest ajutor începând cu anul 2013”,a spus Constantin.

Daniel Constantin a adăugat că în această perioadă fermierii au cel mai mult de suferit şi le-a transmis că Ministerul Agriculturii vrea să identifice soluţiile cele mai bune astfel încât să fie limitate eventualele pierderi care au fost pe partea de creştere a animalelor.

Scris de la 22/03/2013. Adaugat in Zootehnie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *