Copa-Cogeca confirmă că producția de rapiță în UE a revenit la normal in 2013

Ultimele estimări privind producția de semințe oleaginoase în UE 27 pentru
campania 2013/14 publicate astăzi de Copa-Cogeca confirmă că producția de rapiță în UE a revenit la normal anul acesta, în creștere cu 4,2% față de anul trecut.Documentul a fost publicat după ce Grupul de lucru al Copa-Cogeca „Oleaginoase și proteaginoase” a evaluat situația de pe piață. „Cifrele arată că producția totală deoleaginoase în UE 27 a atins 30.390,8 milioane de tone în 2013/4, în creștere cu 4,2% față de anul trecut”, a declarat președintele grupului de lucru, Gerard Tuberyproducția de rapiță
(Franța). Se estimează că producția de rapiță în UE-27 va crește cu 5,1%, ajungând la 20.928,2 milioane de tone. Pe de altă parte, recolta de floarea-soareluli a scăzut ușor cu 0,6%, ajungând la 8.292,9 milioane de tone.”
Acesta a continuat: „Obținerea unei bune recolte în UE va asigura o bună
aprovizionare cu proteine a sectorului creșterii animalelor”.

Acesta a continuat: „Obținerea unei bune recolte în UE va asigura o bună
aprovizionare cu proteine a sectorului creșterii animalelor”.
De asemenea, în cadrul reuniunii grupului consultativ cu Comisia Europeană, dl Tubery a prezentat prioritățile pentru sectorul proteaginoaselor, printre care se numără cercetarea și inovarea pentru a continua dezvoltarea sectorului.
Proteaginoasele prezintă multe avantaje, permițând reducerea dependenței de soia importată, menținerea securității alimentare și având beneficii pentru mediu. Prin urmare, părțile interesate au decis să colaboreze la crearea unui bilanț european privind proteaginoasele în cadrul provocărilor alimentare la nivel global.

Scris de la 28/12/2013. Adaugat in Actualitate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *