Controale ale inspectorilor ANSVSA în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă

Inspectorii  ANSVSA au continuat şi în perioada 20 – 24 decembrie,  controalele in piete si  unitatile alimentare, in special carmangerii, numarul unitatilor verificate a fost de  1.431 de unităţi.

In urma controalelor  desfasurate in intervalul sus mentionat, inspectorii sanitar veterinari au  descoperit mai multe neregului pentru care au aplicat 154 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 162.040 de lei, iar pentru 2 unităţi au fost emise Ordonanţe de Suspendarea a Activităţii.Au fost retrase de la comercializare 76 de kg de produse alimentare, care erau improprii pentru consumul uman.

Dintre deficienţele identificate şi sancţionate, menţionăm:

· comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar;

· nerespectarea conditiilor de depozitare a produselor alimentare;

· manipularea necorespunzătoare a ustensilelor şi a veselei în blocul alimentar;

· etichetarea şi ambalarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

· lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;

· neasigurarea lanţului frigorific;

· comercializare de animale in targ fără documente sanitare veterinare şi neidentificate;

· transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar

· transport de animale vii, neînsoţite de documentele legale sau în mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar

Conform datelor centralizate, au fost verificate 1.431 de obiective, din care : 115 carmangerii, 174 de măcelării, 523 de magazine alimentare, 92 de depozite de produse alimentare, 115 de supermarket-uri, 261 de restaurante, 57 de laboratoare de patiserie-cofetărie, 31 de unităţi fast-food, 8 pizzerii, 5 unităţi de procesare a laptelui, 8 unităţi de porcesare a cărnii, 3 unităţi de panificaţie, 3 centre de ambalare ouă, 5 abatoare, 19 de târguri de animale şi au avut loc şi 12 acţiuni de control în trafic.

Controaleleinspectorilor ANSVSA cu această tematică vor continua până pe data de 7 ianuarie 2014.

O parte dintre aceste acţiuni s-au realizat şi vor continua să se desfăşoare împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii abilitate, atât la obiectivele mai sus-menţionate, dar şi în trafic, pentru depistarea transportatorilor care nu respectă normele legale privind transportul animalelor sau al produselor alimentare.

Scris de la 24/12/2013. Adaugat in Industrii. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *