Constantin: Cei care sunt producatori și se asociază și vor să facă un depozit de colectare și o unitate de procesare vor avea un punctaj suplimentar

producatori Problema României nu o reprezintă lipsa producției, ci integrarea acesteia într-un lanț care să creeze legătura între producator și consumatorul final, a declarat vineri la Brasov, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit lui Constantin, MADR a lansat,  în urmă cu doi ani, o măsură de stimulare a celor ce vor să construiască depozite de colectare legume și fructe, punând la dispoziție 80 de milioane de euro, iar pe această măsură sunt 34 de proiecte în faza de evaluare ori de semnare.

In noul PNDR 2014-2020,  sprijinirea fermelor familiale, a micilor fermieri și a tinerilor care vor să se întoarcă la sate, sunt masuri prioritare.”Vreau să vă spun că principiul pe care îl avem pe actualul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi acela de integrare a producției. Cu alte cuvinte, cei care sunt producători și se asociază și vor să facă un depozit de colectare și o unitate de procesare vor avea un punctaj suplimentar față de cei care vor să facă numai depozit sau cei care au numai partea de producție. Și în felul acesta sunt convins că problema reală pe care o are România, și anume nu lipsa producției, ci aceea de a integra producția respectivă, de a ne duce pe lanțul de producție de la producător până la consumatorul final, va fi rezolvată prin aceste criterii diferențiate. Și fonduri europene pentru această categorie sunt, cred eu, suficiente”, a spus Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Scris de la 29/03/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *