Comisia pentru agricultură din Camera Deputatilor a infiintat doua noi subcomisii

agriculturăComisia pentru agricultură din Camera Deputaților are doua noi subcomisii: subcomisia pentru monitorizarea prețului la produsele alimentare și a subcomisia pentru analiza situației din Agenția Domeniilor Statului. Propunerile pentru infiintare a  celor doua subcomisii au fost adopatate in sedinta din 12 mai.

”Am considerat că este necesară formarea unei subcomisii parlamentare care să analizeze și să urmărească evoluția prețurilor la alimente în contextul reducerii TVA la alimente. Ordonanța de Urgență a Guvernului ce va reglementa această relaxare fiscală va fi dezbătută și în Parlamentul României, la Comisia pentru agricultură, așa că vom fi pregătiți să contribuim la crearea unui cadru legislativ care să răspundă nevoilor din sectorul agroalimentar. Totodată, subcomisia înființată astăzi va putea decide asupra oportunității organizării unor dezbateri publice care să vizeze ce modificări se impun Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, precum și actualele acte normative aflate în procesul legislativ și care vor avea un impact în acest sector, a declarat Liviu Harbuz, deputat PSD.

”Subcomisia de lucru privind activitatea Agenției Domeniilor Statului, doresc să precizez că aceasta a fost înființată în urma prezențelor pe care domnul președinte Ilie Mitea le-a avut până acum la Comisia pentru agricultură. Ne dorim să aflăm cum a evoluat activitatea Agenției pe care o conduce, să aflăm care este situația curentă privind recuperarea creanțelor, situația litigiilor la care ADS este parte, precum și modul de gestionare a terenurilor rămase la ADS. Se vor avea în vedere și proiectele de legi care există deja în Parlament sau care pot fi inițiate pentru a îmbunătăți cadrul legislativ ce reglementează activitatea ADS.Doresc să le mulțumesc colegilor pentru votul acordat pentru înființarea celor două subcomisii de lucru, în contextul în care Comisia pentru agricultură și membrii săi desfășoară o activitate intensă cu subcomisii care dezbat și alte chestiuni de actualitate și de interes pentru agricultura națională, a mai adaugat Liviu Harbuz.

In prezent, componența Subcomisiei pentru monitorizarea prețurilor este formată din: Liviu Harbuz (PSD), Nini Săpunaru (PNL), Marin Anton (PSD), Stanciu Zisu (PSD), George Scarlat (PNL).Din componența Subcomisiei pentru analiza situației din Agenția Domeniilor Statului fac parte: Liviu Harbuz (PSD), Ion Melinte (PSD), Ion Bălan (PSD), Iliuță Vasile (PNL), Tinel Gheorghe (PNL) și Gudu Vasile (PNL).Lista pentru componența acestor două grupuri de lucru rămâne deschisă pentru toți membrii Comisiei pentru agricultură.

 

Scris de la 13/05/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *