Conferinta internationala avand ca tema fermele de familie, la Bruxelles

 fermele de familieComisia Europeană organizează vineri , 29 noiembrie , o conferinta pe tema agricultura de familie , la Bruxelles , ca prima sa contribuție la Anul Internațional al ONU fermele de familie 2014 , ce a fost lansat săptămâna trecută .

Conferinta atrage atenția asupra importanței familiei agricole, vor fi prezenti reprezentanti  din întreaga lume și de la foarte diverse orizonturi sociale , inclusiv reprezentantii  Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură ( FAO ),prin  directorul general José Graziano da Silva .

Rezultatele consultării on-line pe agricultura de familie efectuat la începutul acestui an vor fi prezentate , ca un punct de plecare pentru reflecție în continuare pe cele mai bune modalități de sprijinire a fermelor de familie .

Lumea este alimentat cu mai mult de 500 de milioane de ferme familiale , ceea ce reprezintă mai mult de 80 % din ferme la nivel mondial . Acestea sunt în poziția de a face o contribuție decisivă la securitatea alimentară , gestionarea durabilă a resurselor naturale și conservarea biodiversității . Ele sunt , de asemenea, esențială pentru o dezvoltare teritorială echilibrată, luând în considerare specificul local .

Rezultatul conferinta va contribui la Conferința Europeană FAO regională , care va avea loc în aprilie 2014, în București , și la alte evenimente legate de agricultura de familie , în cursul anului 2014

Scris de la 29/11/2013. Adaugat in Actualitate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *