Combaterea dăunătorului OMIDA PAROASA A DUDULUI (Hyphantria cunea )

OMIDA PAROASAConditiile climatice din ultimele zile au favorizat aparitia daunataorului  OMIDA PAROASA A DUDULUI Hyphantria cunea, specie care ataca si produce pagube in livezile de pomi fructiferi.Aparitia omizilor se face la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie dar este conditionata si de conditiile meteo.

Combaterea daunataorului  OMIDA PAROASA A DUDULUI

La apariţia primelor cuiburi de omizi se impune tăierea şi distrugerea acestora sau arderea lor cu prăjini lungi, prevăzute cu cârpe îmbibate în motorină.
După ce larvele se împrăştie în coroana pomilor, sunt necesre tratamente chimice cu unul din următoarele insecticide: FASTAC 10 EC – 0,02% sau FURY 10 EC – 0,01% sau FASTER 10 CE – 0,02% sau NOVADIM PROGRESS- 0,1% sau PYRINEX QUICK – 1,5 l/ha la măr şi 1,0 l/ha la restul speciilor, ( toate sunt clasificate XI – X n ). Pentru tratament se pot folosi şi alte insecticide omologate cu efect similar.
Tratamentele se efectuează la temperaturi sub 230 C (dimineaţa şi seara).
Nu se tratează chimic pomii a căror fructe sunt în faza de pârgă -coacere , iar unde se tratează în mod accidental legume, etc., se respectă timpul de pauză de 7-21 zile până la consum.

Scris de la 11/06/2015. Adaugat in Daunatori. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *