Cod rosu de ninsori viscol in Buzau, Vrance si Brăila

Cod rosu de ninsoriAdministratia Nationala de Meteorologie a emis duminica, 26 ianuarie 2014, avertizare Cod rosu de ninsori si viscol in  judetele Buzău, sudul judeţului Vrancea şi jumătatea de nord a judeţului Brăila.

Pe parcursul zilei de duminica, 26 ianuarie,in intervalul 15.00-21.00 i, in zonele sus mentionate se vor semnala ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h.
La ora 13, în zona avertizată stratul de zăpadă deja depus măsura în medie 40 cm, iar viscolul puternic durează de peste 36 de ore.
COD PORTOCALIU
În intervalul menţionat, viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70…80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi şi lapoviţe, moderate cantitativ şi izolat se va depune polei.

COD GALBEN
În intervalul menţionat, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45…50 km/h.

Scris de la 26/01/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *