Cod portocaliu de inundatii pe Dunare

Hidrologii au emis, miercuri, doua avertizari cod portocaliu de inundatii pe Dunare, care vizeaza sectorul aval Calafat – Zimnicea (judetele Dolj, Olt si Teleorman), in intervalul joi, orele 6.00 – duminica, orele 6.00, precum si sectorul aval Calarasi (judetele Calarasi, Constanta, Ialomita, Braila, Tulcea si inundatii pe Dunare Galati), in intervalul joi, orele 6.00 – marti, orele 18.00, potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale „Apele Romane”.

Totodata, au fost emise si doua coduri glben de inundatii. Astfel, sectorul aval Calafat – Zimnicea (judetele Dolj, Olt si Teleorman) se afla sub atentionare cod galben de inundatii in intervalul care urmeaza codului portocaliu, respectiv de duminica, orele 6.00, pana marti, orele 18.00.
In acelasi timp, sub cod galben de inundatii se afla si sectoarele aval S.H.E.N. Portile de Fier – Calafat (judetele Mehedinti si Dolj) si aval Zimnicea – Calarasi (judetele Giurgiu si Calarasi).
Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul romanesc al Dunarii, va fi influentat semnificativ si de modul de exploatare al S.H.E.N. Portile de Fier, se mai arata in comunicat.

Scris de la 28/05/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *