Cod portocaliu de inundatii in Moldova

Cod portocaliu de inundatii Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inunudatii pentru râuri din  de judeţele Iaşi şi Botoşani, valabilă în intervalul 23.07.2014 ora 02:15 – 23.07.2014 ora 10:00.

Potrivit Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, pot avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi
creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi INUNDAŢIE.

COD PORTOCALIU
Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe unele râuri din bazinul hidrografic Jijia (judeţele Iaşi şi Botoşani).

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Scris de la 23/07/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *