ANM: Cod galben de ploi, vijelii si grindina in 27 de judete

 vijelii si grindinaAdministratia Nationala de Meteorologie  a emis, marti, o atenţionare cod galben de de ploi, vijelii si grindina in 27 de judeţe din Oltenia, Transilvania si Moldova.

Din dimineaţa zilei de marţi, 22 iulie, până în seara zilei de miercuri, 23 iulie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat şi Crişana, apoi în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.
Instabilitatea atmosferică se va manifesta şi în partea de sud-est a teritoriului, în special spre sfârşitul intervalului, dar pe arii mai restrânse.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Scris de la 22/07/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *