Cod galben de ploi si vijelii in mai multe judete

coAdministratia Nationala de Meteorologie a emis doua avertizari cod galben de ploi si vijelii valabile pentru mai mult de jumatate din tara.

Incepand de luni, de la orele 20:00, pana marti dimineata, la orele 9:00, va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ in jumatatea de vest a tarii, adica in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Munteniei. Avertizarea vizeaza judetele Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Cluj, Bistrita Nasaud, Harghita, Mures, Alba, Arad, Timis, Hunedoara, Sibiu, Brasov, nordul judetlui Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Caras Saverin, Mehedinti, Dolj si Olt. Aici se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 de litri pe metrul patrat si izolat 40 – 50 de litri pe metrul patrat.

Marti, de la orele 9:00 dimineata pana la orele 21:00, in mai multe judete din nordul, nord-estul si centrul tarii va fi cod galben de instabilitate atmosferica si ploi insemnate cantitativ. Este vorba despre judetele Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita Nasaud, Mures, Harghita, Neamt,

Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, nordul judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, precum si vestul judetului Vrancea. In aceste judete vor fi averse ce pot capata caracter torential, descarcari electrice, scurte intensificari ale vantului si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15 – 20 de litri pe metrul patrat si izolat 40 de litri pe metrul patrat

Scris de la 30/06/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *