Ce solutii propun oficialii MADR dupa disparitia cotelor de lapte

Ce solutii propun oficialii MADR dupa disparitia coteLOR de laptecotelor de lapte si cum vor veni in sprijinul fermierilor aflam de la Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„România va propune, în contexul eliminării cotelor de lapte la nivel european, de la 1 aprilie, varianta ‘poluatorul plătește’. Dacă ai perturbat piața, tu ca și companie, adică dacă ai intrat cu o cantitate mare de lapte care a dus la scăderea drastică a achizițiilor de pe piața locală sau la scăderea prețurilor foarte mult și nu mai poate fi sustenabil pentru producătorul local, compania trebuie să plătească acea diferență între costul de producție și prețul pieții, ca să fie menținut un echilibru. Este o propunere pe care o vom aduce în acest grup de lucru și vrem să vedem dacă acceptă și partea bulgară. Pe de altă parte sunt și alte măsuri, însă noi nu avem capacitățile de depozitare sau de procesare pentru unt, lapte praf sau cașcaval, cum au alte state care deține cooperative și infrastructură de peste 60 de ani”, a declarat pentru Agerpres, Daniel  Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Incepand cu 1 aprilie 2015 vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european.

Scris de la 26/01/2015. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *