Carrefour colaboreaza cu 250 de producători de fructe şi legume

producători de fructeRomânia este unul dintre cei mai mari zece producători de fructe şi legume din Europa, însă piaţa este extrem de fragmentată, cu exploataţii de câteva sute de metri pătraţi în sere şi solarii.

Grupul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală cu circa 180 de magazine sub mai multe formate printre care supermarketuri, hiper­mar­keturi şi magazine de proximitate, lucrează pe piaţa locală cu aproximativ 250 de producători români de legume şi fructe, potrivit datelor oferite de companie.

„Am început să colaborăm cu aceştia încă din 2001, de la intrarea pe piaţa din România.“

Reprezentanţii Carrefour nu au precizat însă cât reprezintă businessul pe care îl obţin din vânzarea fructelor şi legumelor ro­mâneşti. În contextul în care în general vânzarea tuturor fructelor şi legumelor aduce circa 5% la businessul unui hipermarket, în cazul Carrefour valoarea totală a vânzărilor pe această categorie poate fi estimată la 50-70 mil. euro, continuare  pe ZF.ro.

Scris de la 24/07/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *