Carne de cal, în salam distribuit de grupul britanic Tesco în Cehia

carne de calFiliala cehă a grupului britanic de distribuţie Tesco a anunţat miercuri, la Praga, că a identificat şi apoi a retras de la vânzare salam ambalat de către societatea cehă Masna Studena ce conţinea carne de cal nedeclarată,informeaza mediafax.

Teste de laborator au confirmat prezenţa ADN-ului de carne de cal, la nivelul de aproximativ cinci la sută”, a declarat Jiri Marecek, un purtător de cuvânt ceh al Tesco.

Potrivit purtătorului de cuvânt, grupul a testat cu un rezultat negativ alte cinci produse Masna Studena, vândute de asemenea sub marca Tesco.

Societatea Masna Studena, cu sediul în sud-vestul ţării, a declarat că această carne declarată ca fiind de vită, utilizată la prepararea salamului, era importată din Italia.

„Este, în mod evident, vina furnizorului extern al cărnii, care a indus în eroare Masna Studena”, a declarat Karel Hanzelka, un purtător de cuvânt al societăţii.

Serviciile veterinare cehe au descoperit, deja, carne de cal în chiftele etichetate ca fiind din carne de vită furnizate grupului suedez Ikea, în hamburgheri produşi în Polonia şi importaţi de societatea daneză Nowaco, dar şi în lasagna produsă în Luxemburg, importată tot de Nowaco.

Scris de la 21/03/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *