Campania de insamantari de primavara,in plina desfasurare in judetul Gorj

Campania de insamantari agricole de primavara  a fost reluată si in judetul Gorj, în zonele unde nu există textură a pământului argiloasă. Până acum,la nivelul judetului au fost însămânţate peste 40.000 mii de hectare de teren pentru ca perioada pierdută din cauza vremii nefavorabile urmeaza  să fie recuperată, iar produsele agricole să nu aibă de suferit. La nivelul judeţului Gorj vor fi însămânţate 60.542 de hectare de porumb. Pentru că vremea a permis, s-au reluat lucrările agricole in aproape toate zonele judetului. Solul a avut în ultima săptămână o temperatură de 8-9 grade Celsius, aşa că agricultorii au reluat, fără probleme, campania de primăvară. Până acum s-au însămânţat 2917 de hectare de ovăz, 100 de hectare de orzoaică, 12.000 de hectare de porumb, 50 de hectare lucernă, 500 de hectare cartof şi 100 de hectare usturoi.
În campania agricolă din aceasta  primăvară,in judetul Gorj vor fi insamantate peste 77.000 de hectare de teren agricol.insamantari

Scris de la 25/04/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *