APIA a primit vizita unei delegații din Georgia

Astăzi 8 martie 2017 s-a desfășurat la sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vizita de documentare a unei delegații din Georgia, condusă de Ministrul Adjunct al Agriculturii, domnul Giorgi Chkheidze.

Din delegație au mai făcut parte Mamuka Kvaratskhelia, director adjunct, Agenția pentru Managementul Proiectelor Agricole, Tyler Green, coordonator proiect PAFAI, Revaz Chubinidze, Director Agro-Business/MSME Banking, Banca Georgiei, precum și reprezentanți ai unor instituții de leasing/microfinanțare și ai unor întreprinderi agricole.

Evenimentul a avut loc în contextul vizitei de documentare a delegației georgiene în România, desfășurată în perioada 5 – 8 martie 2017, în cadrul proiectului privind Promovarea Accesului la Finanțare și Asigurări în Agricultură (PAFAI), implementat de organizația Business and Finance Consulting și finanțat de reprezentanța din Georgia a Agenției Elvețiene pentru Cooperare și Dezvoltare.
Având în vedere interesul manifestat de către delegația georgiană în cunoașterea experienței și a bunelor practici instituite la nivel național privind implementarea mecanismelor europene și naționale de susținere a fermierilor, principalele aspecte discutate au fost legate de structura organizatorică a APIA, operațiunile derulate la nivelul instituției, respectiv schemele de plăţi și măsurile de sprijin gestionate, precum și sistemul informatic utilizat de Agenție.
Un alt subiect de interes a fost reprezentat de colaborarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu mediul bancar din România în sprijinul fermierilor și de experiența românească privind implementarea unor mecanisme care să faciliteze accesul fermierilor la soluții viabile şi avantajoase de finanțare.

Scris de la 08/03/2017. Adaugat in Actualitate. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *