APIA a prelungit termenul pentru ajutoarele naţionale tranzitorii

termenul Termenul de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate, pentru campania 2014, inclusiv, în conformitate cu Ordinul MADR nr.844/26 mai 2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.393/28 mai 2014, a fost prelungit pana pe 20 iunie 2014, informeaza Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A).

Guvernul a aprobat, în ședința din data de 20 mai, o Ordonață de urgență privind modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului numărul 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea articolului 2 din Legea numărul 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

Actul normativ reglementează o nouă schemă de plată, respectiv schema de ajutoare naționale tranzitorii, condițiile de acordare ale acestora fiind similare celor autorizate pentru acordarea plăților naționale directe complementare aferente anului 2013.

Plățile Naționale Tranzitorii sunt rezultatul negocierilor purtate la nivelul Comisiei Europene de ministrul Daniel Constantin și vor fi acordate pe toată perioada de programare 2014 – 2020, fiind un sprijin de la bugetul de stat care suplimentează subvențiile plătite din fondurile europene. Astfel, se creează posibilitatea ca fermierii români să primească un ajutor financiar comparabil cu cel din alte state europene.

Ordonanța de Urgență a Guvernului mai cuprinde clarificarea condiției privind normele de eco-condiționalitate, responsabilitatea privind valabilitatea și legalitatea documentelor care dovedesc dreptul de folosință și utilizarea terenului agricol revenind fermierului/autorității emitente.

Scris de la 29/05/2014. Adaugat in Zootehnie. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *