APIA isi plateste angajatii in functie de performanta

 

apia Performanta, criteriul de baza pentru majorarile salariale din cadrul APIA Agentiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură . Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat dezbatere publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, angajatii APIA care vor primi calificative bune vor beneficia de o majorari salariale de pana la 75%, scrie fermierul-olteniei.ro

Majorarile salariale vor fi acordate astfel:

a) în cazul calificativului „foarte bine”, majorarea salarială va fi de 25 clase de
salarizare suplimentare faţă de salariul de bază prevăzut de lege;

b) în cazul calificativului „bine”, majorarea salarială va fi de 17 clase de salarizare suplimentare faţă de salariul de bază prevăzut de lege;

c) în cazul calificativului „satisfăcător”, nu se acordă majorarea salarială.

Menţinerea, majorarea sau diminuarea salarială vor fi aprobate prin decizie a directorului general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

”Funcţionarii publici şi personalul contractual, altul decât cel încadrat pe funcţii comune din sectorul bugetar, din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi al sucursalelor judeţene ale acesteia beneficiază de salarii de bază corespunzătoare funcţiilor în care sunt încadraţi, la care se adaugă o majorare a salariilor de bază cu până la 75% din acestea. Evaluarea activităţii personalului se face cel puţin o dată pe an, ocazie cu care procentul de majorare a salariului de bază se poate modifica în funcţie de rezultatele activităţii proprii.”

După cum se observă, modificarea se referă la neacordarea majorării salariale personalului APIA care este încadrat în funcţii comune din sectorul bugetar, aşa cum este prevăzut Anexa nr.V/2b din Ordonanţa Guvernului nr.10/2007 privind creşterile salariale ce se vor acorda înanul 2007 personalului bugetar salarizat potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr.154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază în sectorul bugetar şi a indemnizaţiilor pentru persoane care ocupă funcţii de demnitate publică, aprobată cu modificări prin Legea nr.231/2007, cu modificările ulterioare.

De asemenea, această modificare are în vedere cuantumul majorării salariale care nu mai este fix, ci se acordă diferenţiat în funcţie de rezultatul evaluării performanţelor profesionale individuale ale personalului APIA, realizată în condiţiile legii. Prin urmare, legiuitorul a dorit ca tot personalul APIA, cu excepţia celui care este încadrat în funcţii comune din sectorul bugetar, să primească majorarea salarială, dar într-un cuantum variabil, stabilit potrivit rezultatelor evaluării performanţelor profesionale individuale.

 

Scris de la 12/10/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

2 Comentarii la APIA isi plateste angajatii in functie de performanta

 1. AMALIA Răspunde

  06/01/2016 la 11:38

  care este salariul de baza pentru un angajat APIA,ca consilier superior !,gradatia 5 cu vechime de 24 ani si studii superioare.Multumesc

  • Bobby Răspunde

   19/08/2017 la 14:50

   Undeva la 6500-700 net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *