APIA Gorj: Lista cu rasele de taurine de carne care include 19 rase de taurine pentru care fermierii vor putea primi ajutorul specific comunitar

Lista cu rasele de taurine APIA Gori a publicat lista cu rasele de taurine pentru care fermierii gorjeni vor putea primi ajutorul specific comunitar pentru taurinele de carne, din zona defavorizată, respectiv echivalentul în lei de până la 300 de euro /cap de bovină.

Potrivit sursei citate, lista cuprinde  19 rase de taurine si a fost intocmita de către Agenția Națională pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie ”Prof. Dr. G. K. Constantinescu” și înaintată Ministerului agriculturii și Dezvoltării Rurale pe 30 aprilie şi cuprinde următoarele rase de carne:
a)Aberdeen Angus
b)Aubrac
c)Bălțata Românească și alte rase de tip Simmental (Fleckvieh, Montbeliarde, Pezzata Rossa Italiana, Simmental)
d)Blanc Bleu Belge
e)Blonde d’Aquitaine
f)Brună și alte rase de tip Schwyz (Braunvieh, Brown Swiss)
g)Charolaise
h)Chianina
i)Galloway
j)Hereford
k)Highland
l)Limousine
m)Marchigiana
n)Piemonteza
0)Pinzgau
p)Romagnola
q)Salers
r)Sura de Stepă
s)Wagyu
Tineretul taurin mascul și/sau femelă fără certificat de origine și care are tată taur din rasele de carne prevăzute în anexă este considerat tineret taurin metis.
In judeţul Gorj, în anul 2013, au solicitat ajutorul specific pe această formă de sprijin financiar, 15 fermieri pentru un număr de 24 taurine.

Scris de la 27/10/2014. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *