APDRP simplifica achizitiile de mașini, utilaje și echipamente specializate prin măsurile de investiții aferente PNDR 2014-2020

 utilajeAgenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a demarat procedura de întocmire a Bazei de Date cu Prețuri de Referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, care pot fi achiziționate prin măsurile de investiții aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Acest demers permite APDRP să simplifice achiziția de bunuri prin faptul că beneficiarii PNDR nu vor mai aplica procedura de achiziţie specifică beneficiarilor privați. Această procedură, care este în acest moment aplicabilă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, are o durată medie de derulare de 3 luni și presupune publicarea unei invitații de participare (care conține specificații generale, astfel încât să nu fie considerată restrictivă participarea la licitație), primirea a minim 3 oferte conforme și selectarea pentru achiziție a ofertei care are prețul cel mai mic.

„Baza de date cu prețuri de referință este un proiect ambițios al Agenției, un nou demers care va simplifica radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR 2020. Odată cu definitivarea bazei de date, beneficiarii PNDR vor cumpăra direct echipamentul dorit care este afișat în baza de date, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziţie. Mai mult, beneficiarii vor putea achiziționa exact echipamentul dorit și nu unul care a fost oferit cu prețul cel mai mic de către ofertantul desemnat câştigător în urma parcurgerii procedurii de achiziție. Acest demers, alături de depunerea on-line a Cererilor de Finanțare, sunt măsuri concrete și care vor asigura o implementare corectă și facilă a noului Program de finanțare a agriculturii și a mediului rural.” a precizat Directorul General al APDRP, David Eugen POPESCU.

De asemenea, baza de date va facilita accesul solicitanților de fonduri europene la informațiile specifice necesare achiziționării de echipamente, utilaje sau mașini.
Prețurile cuprinse în baza de date a APDRP reprezintă prețurile maxime care vor fi decontate drept cheltuieli eligibile prin PNDR.

Baza de date cu prețuri de referință se realizează în urma colectării informațiilor furnizate de către producătorii, importatorii sau distribuitorii de mașini, utilaje și echipamente specializate, care sunt centralizate, verificate și validate de către experții APDRP.

Scris de la 27/05/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *