ANSVSA:Amenzi de zeci de mii lei date de inspectorii sanitar -veterinari in lunile mai si iunie

În perioada 24 mai 2013 – 20 iunie controale ansvsa2013, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a Municipiului Bucureşti au continuat activităţile de control în unităţile din industria agroalimentară.

S-au efectuat 8.892 de controale în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a altor produse alimentare precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicare unui număr de 63 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 62.500 de lei şi prin acordarea a 133 de avertismente.

Pentru neconformităţile constatate au fost acordate amenzi în următoarele judeţe:

 

– Alba, 600 lei – igienă necorespunzătoare;

– Arad, 2000 lei – teste de sanitaţie neconforme;

– Bacău, 6.200 lei – manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii de igienă şi depozitare a produselor alimentare necorespunzătoare;

– Bistriţa – Năsăud, 3.800 lei – manipularea neigienică a produselor alimentare, lipsă echipament de protecţie sanitară, stare de sănătate neatestată, comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, lipsă mijloace igienice de spălare şi uscare a mâinilor personalului, lipsă dezinfectanţi;

– Botoşani, 2.000 lei – manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare;

– Bucureşti, 2.000 lei – nerespectarea normelor stabilite privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite;

– Călăraşi, 3.600 lei – depozitare necorespunzătoare;

– Cluj, 10.400 lei – etichetare necorespunzătoare, neîntreţinere spaţii, depozitare şi manipulare necorespunzătoare, ustensile neîntreţinute;

– Constanţa, 600 lei- neîntreţinere spaţii de depozitare şi prelucrare, a instalaţiilor şi a ustensilelor;

– Dâmboviţa, 3.600 lei – depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare;

– Dolj, 600 lei – manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

– Gorj, 3.200 lei – depozitarea produselor alimentare vrac în vecinătatea detergenţilor, comercializarea alimentelor către consumatorul final dintr-un spaţiu neaprobat sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, lipsa mănuşilor la manipularea alimentelor, depozitare direct pe paviment, depozitare necorespunzătoare, utilizarea unor ustensile de lucru neigienizate;

– Hunedoara, 600 lei – depozitare necorespunzătoare;

– Ilfov, 2000 lei – proceduri incomplete, nerespectarea trasabilităţii;

– Olt, 5500 lei – manipulare necorespunzătoare produse alimentare, ustensile necorespunzătoare;

– Satu – Mare, 1800 lei – condiţii de igienă necorespunzătoare;

– Sălaj, 1200 lei – igienă necorespunzătoare;

– Sibiu, 1.200 lei – neîntreţinere igienică spaţii depozitare;

– Tulcea, 4.800 lei – depozitare necorespunzătoare, nerespectarea Ordonanţei de Interzicere a Activităţii;

– Vaslui, 2.400 lei – depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea spaţiilor destinate comercializării produselor alimentare;

– Vâlcea, 4.400 lei – comercializare în spaţii necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, neîntreţinere corespunzătoare spaţii, comercializare produse etichetate necorespunzător, lipsă monitorizare temperatură;

 

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control pe anul 2012, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Scris de la 03/07/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *