ANSVSA sprijină Republica Moldova pentru extinderea pieţelor de desfacere pentru produsele alimentare autohtone

manastireanuPresedintele ANSVSA, Vladimir Vladimir Mănăstireanu a declarat ca institutia pe care o conduce a demarat o actiune prin care se cauta  noi solutii pentru extindetrea pieţelor de desfacere pentru produsele alimentare autohtone din Republica Moldova.

Potrivit ANSVSA, acest subiect a fost discutat in cadrul unei intalniri intre Vladimir Mănăstireanu şi Ion Sula, directorul general al ANSA din Republica Moldova.

În contextul acţiunilor întreprinse de România de a susţine Republica Moldova pe parcursul către aderarea la Uniunea Europeană, ANSVSA a demarat mai multe proiecte bilaterale, cu rezultate concrete.

Cel mai recent este proiectul desfăşurat de cele două instituţii, care a făcut posibilă crearea şi dotarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi producţia de origine non-animală cu un echipament de ultimă generaţie de tip Gaz Cromatograf cu Spectrometru de masă, singurul de acest tip în Republica Moldova.

Extinderea pieţelor de desfacere, atât pe piaţa comunitară cât şi a tărilor terţe, pentru produsele alimentare autohtone este şi va fi un deziderat esenţial al Autorităţii, sens în care a întreprins multiple demersuri.

Una dintre oportunităţile identificate a fost piaţa importantă reprezentată de statele regiunii MENA, respectiv Egipt, Tunisia şi Palestina, concretizată într-un proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România, care urmăreşte consolidarea relaţiilor cu aceste state, în vederea identificării oportunităţilor de colaborare şi a dezvoltării relaţiilor comerciale.

O dată în plus, ANSVSA şi-a materializat angajamentul de a sprijini Republica Moldova prin includerea în delegaţia română care va efectua vizite de lucru în cele trei state menţionate, a unor oficiali din ţara vecină.

În acest cadru, vor avea întâlniri cu oficiali din domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, reprezentanţi ai ambasadelor altor state care derulează proiecte în domeniu şi cu reprezentanţi ai companiilor care investesc în aceste ţări.

De asemenea, cu acest prilej, experţii vor discuta posibilitatea de dezvoltare de proiecte bilaterale care să sprijine instituţiile din statele MENA să atingă cerinţele stabilite ca priorităţi de către Uniunea Europeană.

Scris de la 30/07/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *