ANSVSA şi AQSIQ au semnat protocolul privind cereintele veterinare pentru exportul de carne de bovine congelată din Romania catre China

exportul de carne Presedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) si Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze,doamna HUO Yuzhen au semnat astazi, la sediul ANSVSA,  Protocolul tehnic cu privire la cerinţele veterinare şi de carantină pentru exportul de carne de bovine congelată din Romania în Republica Populară Chineză.

In urma cu o saptamana,o  delegaţie a Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei – autoritatea competentă veterinară din Republica Populară Chineză (AQSIQ) a efectuat o vizită de documentare în România, pentru a discuta condiţiile sanitare veterinare pentru carnea de bovină congelată, care ar putea să fie exportată pe piaţa chineză.

Programul stabilit de comun acord de către cele două părţi a inclus vizite la Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene şi laboratoarele oficiale din cadrul acestora, ferme de bovine, unităţi de abatorizare a bovinelor şi la Postul de Inspecţie la Frontieră Constanţa Sud – Agigea.

În perioada următoare, partea chineză urmează să analizeze datele şi documentaţia rezultată în urma vizitei, inclusiv modelul de certificat sanitar veterinar şi să transmită părţii române raportul final.

Scris de la 26/02/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *