ANSVSA a incheiat prima etapa a campaniei de informare privind igiena laptelui

Cu un bilanţ de 6.050 de participanţi, prezenţi la cele 318 de întâlniri organizate, s-a încheiat în data de 16 iunie prima etapă a campaniei de informare a ANSVSA privind igiANSVSAena laptelui.

Preconizată a se desfăşura în perioada 10 – 30 iunie, această campanie se adresează atât crescătorilor de animale cât şi celor care deţin unităţi de procesare a laptelui şi îşi propune să aducă la cunoştinţa acestora măsurile care trebuie întreprinse, pentru asigurarea conformităţii laptelui crud, cu standardele Uniunii Europene.

Acţiunea se desfăşoară prin intermediul echipelor de specialişti aparţinând Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, a medicilor veterinari oficiali din cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a medicilor veterinari oficiali responsabili de zonă.

Echipele de specialişti ai DSVSA judeţene au organizat şi vor continua să organizeze întâlniri interactive cu producătorii, colectorii şi procesatorii de lapte, urmărind să atingă două obiective. Primul este cel de a a-i informa pe cei interesaţi despre criteriile de calitate ale laptelui crud, în special asupra numărului total de germeni şi cel al celulelor somatice, precum şi a modului în care poate fi atinsă conformitatea laptelui cu standardele Uniunii Europene. Cel de al doilea, la fel de important, este acela de a prelua problemele ridicate de către cei prezenţi, pentru a fi analizate ulterior, în vederea identificării unor soluţii viabile şi benefice.

ANSVSA s-a bucurat şi de un real sprijin din partea administraţiei locale şi a structurilor teritoriale ale altor instituţii cu responsabilităţi în acest domeniu, concretizat prin susţinere logistică şi contribuţia la diseminarea materialelor informative.

Reamintim că materialele informative prezentate şi distribuite în cadrul acestei campanii pot fi consultate on-line de către cei interesaţi, pe site-ul ANSVSA, la modul intitulat: „Campanie de informare – Igiena laptelui”.

Scris de la 26/06/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *