Amenzi uriase pentru vanzarea produselor agricole de catre persoanele care nu detin atestat de producator

agricole Senatorii au adoptat astazi lege care interzice vanzarea produselor agricole de catre producatorii agricoli care nu detin atestat de producător valabil sau carnet de comercializare a produselor agricole.

Astfel, „Se interzice vânzarea produselor cumpărate de la terţe persoane în baza carnetului de comercializare.  Desfăşurarea activităţilor de valorificare a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse de către persoanele fizice care nu deţin atestat de producător valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol valabil, şi care nu sunt produse în ferma proprie cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei”.

Tot in proiectul adoptat astazi de catre senatori,  noile atestate de producatori au valabilitate de un an si trebuie sa vizate semestrial.”Valabilitatea atestatului de producător este de un an calendaristic de la data emiterii şi se vizează semestrial, prin aplicarea ştampilei şi semnăturii primarului.

Atestatul de producător se eliberează de către primar în termen de 5 zile lucrătoare de la data solicitării, cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultură, după caz, constituite potrivit legii şi organizate la nivel local şi judeţean, care se înregistrează la primăriile comunelor, oraşelor, municipiilor  şi nominalizează cel puţin un reprezentant în acest scop”, se arata in noul proiect.

Scris de la 24/02/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *