Agrostar: Este rușinos să dai bani de la bugetul de stat unor entități private și pentru fermierii afectați de secetă să spui că nu ai bani

bugetulFederația AGROSTAR analizează posibilitatea atacării la Curtea Constituțională a Hotărârii de Guvern prin care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vrea să finanțeze de la bugetul de stat cotizațiile pentru reprezentarea unor organizații profesionale la UE, dacă actul normativ va fi aprobat de Guvern.

Cerem Guvernului ca, în cazul acest proiect elaborat de Ministerul Agriculturii ajunge pe ordinea de zi, să nu îl aprobe. Federația AGROSTAR consideră că este rușinos să dai bani de la bugetul de stat unor entități private și pentru fermierii afectați de secetă să spui că nu ai bani. Finanțarea acestor organizații de către Guvern, prin Ministerul Agriculturii, pune sub semnul întrebării și independența lor. Dacă în actul normativ scrie că e vorba de 15 organizații, Ministerul Agriculturii să publice numele lor, că înseamnă că le știe, să vadă și opinia publică cine sunt membrii acestora și cât de justificat este ca organizațiile respective să primescă bani de la bugetul de stat”, declară secretarul general al AGROSTAR Horațiu Raicu.
Federația AGROSTAR consideră că organizațiile profesionale/interprofesionale, care au drept scop reprezentarea intereselor membrilor săi, trebuie să aibă capacitatea să își plătească cotizațiile la structurile europene la care sunt afiliate din cotizațiile membrilor, și nu din bani publici. Dacă nu sunt capabile să facă acest lucru, înseamnă că ori nu au membri, ori membrii pe care îi au nu își plătesc cotizația considerând că organizația nu le reprezintă interesele.
Organizațiile profesionale/interprofesionale la care face referire actul normative sunt organizații constituite în baza unei OG din anul 2000 (OG 26/2000) care prevede că acestea pot obține bani de la bugetul de stat, doar dacă sunt de utilitate publică, iar organizațiile care ar urma să beneficieze de bani de la buget, prin această HG, nu sunt de utilitate publică.
Federația AGROSTAR a înaintat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o adresă prin care îi solicită renunțarea la acest act normativ și ne vom adresa și organizațiilor europene la care suntem afiliați și unde plătim cotizație, din fonduri proprii, de 20 de ani.

Scris de la 12/10/2015. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *