Agenția de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură a reînnoit Acordul de Cooperare cu AgrarMarkt (AMA) Austria

Agenția de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură  (APIA) informează că, în data de 24 octombrie 2013, cu ocazia Conferinței Directorilor Generali ai Agențiilor de Plăţi din Uniunea Europeană de la Vilnius, Lituania, a fost reînnoit Acordul de Cooperare dintre Agenția de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură din România (APIA) şi AgrarMarkt (AMA) Austria.

Acordul dintre cele două instituții, reînnoit pe o perioadă nedeterminată, a fost semnat de domnul Gheorghe Dorel BENU – director general al APIA şi de domnul Günter GRIESMAYR – director general al AMA.
În cadrul protocolului este prevăzAgenția de Plăţi ută organizarea unor întâlniri, la nivel de experți, pe anumite domenii de interes prioritare pentru cele două instituții. Principalele domenii de cooperare includ: elemente de simplificare pentru noua Politică Agricolă Comune 2014-2020, măsuri de dezvoltare rurală, măsuri de sprijin şi aspecte privind controlul acestora, măsuri de piaţă interne şi externe, precum şi aspecte economice şi sisteme IT pentru agricultură. De asemenea, acordul prevede participarea comună a experților celor două agenții la posibile proiecte de twinning în vederea acordării de consultanţă unor părţi terţe.
AMA este agenţia de plăţi din Austria responsabilă cu gestionarea fondurilor pentru agricultură.

Scris de la 28/10/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *