Adrian Radulescu,consilier prezidential pentru agricultura

Presedintele Traian Basecu,a  semnat  joi,28 martie,decretul de numire in functia de consilier  a lui Adrian Radulescu. Rădulescu a declarat pentru MEDIAFAX că va fi consilier prezidenţial pe agricultură şi că pentru el această funcţie „înseamnă încununarea unei activităţi de succes”.Adrian Rădulescu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi preşedinte al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli.

Adrian Rădulescu, născut în 1955 în comuna prahoveană Mălăieşti, este inginer horticol din 1983, în 1998 obţinând titlul de doctor în ştiinţe agricole la USAMV Bucureşti. Înainte de 1989 a fost şef de fermă la I.A.S. Mogoşoaia şi preşedinte la C.A.P. Buftea,  iar apoi a activat în funcţii de conducere la firme din domeniul agricol şi asociaţii ale producătorilor cum ar fi Asociaţia Fermierilor din România şi Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.

A fost director de cabinet la Ministerul Agriculturii al actualului comisar european Dacian Cioloş, deţinând şi funcţia de secretar de stat, fiind nominalizat în toamna lui 2009 ca ministru al Agriculturii în guvernul neinstalat al lui Lucian Croitoru.

În iulie 2011 a devenit deputat PDL într-un colegiu de Neamţ în urma unui scrutin parţial.

A deţinut sau deţine acţiuni la mai multe firme agricole cum ar fi Vitis Prod (50%), Domeniile Dealu Mare (50%), Cooperativa Muntenia (0,5%), Coopconsult (25%), Abator Muntean (5%), Agricomprod Mogoşoaia (35,67%) şi Agricom Impex Mogoşoaia (50%).adran radulescu,consilier prezidential

Scris de la 29/03/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *