Achim Irimescu şi Daniel Dumitru Botănoiu,discutii cu crescatorii de porcine si pasari

La sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a avut loc, pe 20 august a. c., o întâlnire între secretarii de stat Achim Irimescu şi Daniel Dumitru Botănoiu cu reprezentanţii sectoarelor de creştere a porcinelor şi păsărilor, reprezentate de Ioan Ladoşi – preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) şi Ilie Van– preşedinte al Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). La întâlnire au mai participat Roxana Zarma, director general MADR, Dana Rebega, director MADR, Maria Toma, director MADR şi Stela Tănase, director APIA.
Principala temă abordată în cadrul întâlnirii a fost legată de finanţarea Măsurii 215 – Plăţi în favoarea bunăstării animalelor, cu accent pe integrarea noilor veniţi în sistem şi reducerea lineară a finanţării în cazul în care se depăşeşte bugetul alocat acestei măsuri.
Reprezentanţii celor două sectoare au fost de acord, în principiu, cu primirea de nou veniţi în sistem, după ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură comunică cifre exacte cu valoarea solicitată de cele două sectoare după primul an de aplicare a măsurii.
Preşedinţii sectoarelor de creştere a porcinelor şi păsărilor au agreat, de principiu, reducerea lineară a finanţării în cazul depăşirii bugetului alocat acestei măsuri, dar consideră că este devreme să se discute despre aceasta deoarece nu se cunoaşte exact impactul noilor intraţi în sistem sau al celor care au modernizat fermele şi solicită subpachete noi.
MADR analizează posibilitatea susţinerii tuturor producătorilor care aplică normele suplimentare de bunăstare a păsărilor şi porcilor.

Scris de la 21/08/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *