Achim Irimescu s-a intalnit cu producatorii de tutun din Romania

Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a participat la prima ediție a Conferinței Naționale a Cultivatorilor de Tutun din 27 noiembrie 2013. Tema conferinței a fost ”Producția de Tutun în Sud-Estul Europei”, ce s-a desfășurat la Hotel Capital Plaza, București.

Evenimentul a fost organizat de „Oameni şi CompaAchim Irimescunii”, în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Tutun din România – „Asociația Organizația Profesională pe Filiera Tutun” și prin intermediul său se urmărește inaugurarea unei serii de întâlniri ce oferă posibilitatea unui dialog între actorii principali din domeniul tutunului (cultivatori, procesatori, producători), pentru a găsi cele mai bune soluții la provocarile din acest sector.

La această ediţie au fost prezenti aproximativ 80 de participanți, între care amintim cultivatori de tutun din toată țara şi din Sud – Estul Europei, procesatori, producători, membri ai Parlamentului Naţional şi European, precum și reprezentanţi ai autorităților locale și centrale.

Temele discutate in cadrul intalnirii au fost :Consolidarea poziţiei Asociaţiei Producătorilor de Tutun din România, la nivel european

Afilierea “Asociației Organizația Profesională pe Filiera Tutun” la UNITAB
Dezvoltarea platformei de comunicare SEETGA South –Eastern Europe Tobacco Growers Alliance  si dezvoltarea platformei de comunicare SEETGA South –Eastern Europe Tobacco Growers Alliance

După interventia lui Achim IRIMESCU și a lui Francois VEDEL, Secretar General –UNITAB, din deschiderea conferinței, a urmat prezentarea organizaţiilor şi a problemelor cu care se confruntă cultivatorii de tutun din România, realizată de Petru BOTA, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Tutun din România. Bulgaria a fost susținută de Tsvetan FILEV, Chairman – National Tobacco Growers association 2010, iar Grecia de Nikos ALLAMANIS, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Tutun din Grecia.

Scris de la 28/11/2013. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *