Achim Irimescu a deschis lucrările forumului economic „Agricultura Încotro?”

Secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu a deschis lucrările forumului economic „Agricultura Încotro?”, ediţia a VI-a, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava în data de 22 martie 2013.achim irimescu,

În cadrul forumului s- au fost aduse în discuţie teme privind Politica Agricolă Comună 2014-2020 – sprijinul pe suprafaţă, investiţii, dezvoltare rurală, cercetarea agricolă din România – prezent şi viitor, Fondul de Garantare a Creditului Rural, agricultura ecologică în context naţional şi european, noutăţi privind modalităţile de accesare a fondurilor europene pe diferite măsuri,integrarea tinerilor în spaţiul rural ş.a. De asemenea, a fost menţionată ideea creării unui fond mutual, după modelul celui francez, unicul funcţional la nivelul Uniunii Europene, prin care se doreşte mutualizarea riscurilor în agricultură.Tot in cadrul forumului,secretarul de stat  a vizitat cea de-a XI-a ediţie a târgului naţional de agricultură şi industrie alimentară, Agro Expo Bucovina 2013, care s-a desfăşurat în perioada 22-24 martie la Shopping City Suceava. În cadrul expoziţiei au fost expuse utilaje şi echipamente agricole, animale de rasă şi păsări, produse alimentare, seminţe şi material săditor, îngrăşăminte şi pesticide, furaje, nutreţuri concentrate, aditivi, flori şi plante de apartament şi multe altele.

 

Scris de la 26/03/2013. Adaugat in Regional. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *