Transportatorii sustin ca acciza de 7 eurocenti să fie aplicată și firmelor de transport persoane

acciza de 7 eurocentiUniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România susține cu tărie ca aplicarea rambursării accizei de 7 eurocenti să includă și firmele de transport persoane care operează autovehicule de peste 1+8 locuri, de transport public (contra cost) și în cont propriu licențiat, nu doar pentru firmele de transport marfă.

După cum a afirmat în nenumărate ocazii, inclusiv în consultările pe care le-a avut cu Guvernul României și Ministerul Finanțelor Publice, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România susține cu tărie ca aplicarea rambursării accizei suplimentare la carburant să includă și firmele de transport persoane care operează autovehicule de peste 1+8 locuri, de transport public (contra cost) și în cont propriu licențiat, nu doar pentru firmele de transport marfă. Aplicarea acestei măsuri pentru aceste companii este de o importanță deosebită deoarece permite menținerea costurilor plătite de pasageri în acest moment.

Mai mult decât atât, ca urmare a consultărilor avute în cursul săptămânii, și a studiilor de impact prezentate, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România este în măsură să confirme faptul că Ministerul Finanțelor Publice ia în considerare ca și firmele de transport persoane să fie de asemenea beneficiarii direcți ai rambursării trimestriale a procentului de acciză recuperabil.

Ne exprimăm din nou, întreaga susținere pentru includerea și a firmelor de transport pasageri în actul normativ ce va fi elaborat de Guvern săptămâna viitoare, astfel încât consumatorul român să fie cât mai puțin afectat de introducerea acestei accize suplimentare.

Scris de la 30/03/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *