7 premii acordate la prima ediție a Galei inițiativelor locale – Oamenii cresc satul!

Oamenii cresc satul13 octombrie 2015, 13 ani de existență pentru RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară, peste 130 de participanți și 7 premii acordate – astfel a debutat Gala inițiativelor locale – Oamenii cresc satul, în Salonul Voievodal din Hanul lui Manuc.

Oamenii sunt, până la urmă, cea mai importantă resursă pe care o putem găsi – în organizații sau în comunități. Pornind de la oameni, ceea ce se poate realiza este dincolo de închipuirea noastră, dacă ne gândim la câte poate face motivația personală, colaborarea, solidaritatea, determinarea, dorința de mai bine, încrederea că “ba se poate, noi putem”. Astfel de oameni celebrăm în această seară, a declarat, în deschiderea evenimentului, Ruxandra Sasu, Director Executiv al Fundației PACT și reprezentant RuralNet.

A fost o seară dedicată poveștilor de succes de la sat și oamenilor care schimbă România în bine, de jos în sus. De la construirea unui dispensar modern, la reabilitarea caselor pentru familii defavorizate din comunitate și până la ateliere de lucru pentru cunoașterea drepturilor și nevoia de apartenență la un grup, fiecare inițiativă a subliniat faptul că oamenii cresc satul.

Juriul, reprezentat de Camelia Săvoiu (consultanță și comunicare – Fondul Român de Contragarantare), Georgiana Ilie (jurnalist) și Florian Nițu (sociolog), a decis, datorită multitudinii de povești nominalizate, să acorde pe lângă cele 4 premii principale, 3 premii speciale dedicate comunităților care provoacă schimbări în bine. Astfel cei 7 câștigători din 7 județe ale țării sunt:

  • Împreună creștem satul – Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Ciocănești (Vizurești), Dâmbovița, pentru modul în care se implică în comunitate și încearcă să schimbe în bine viața celorlalți, prin lucruri simple și proiecte complexe deopotrivă

  • Susținem oamenii să-și crească satul – Asociația Romano ButiQ, pentru că propun o schimbare de atitudine și dezvoltare de abilități durabile în comunitățile roma, adaptate la contextul social actual

  • Și statul crește satul – Primăria Băbana, județul Argeș, pentru parteneriatul activ public-privat și pentru implicarea comunității în deciziile administrației publice

  • Cu inspirație creștem satul – Ana-Maria Nițu-Marcu, corespondent Radio România Actualități Vâlcea, pentru reflectarea realităților de la sat, cu pasiune și obiectivitate

  • Premii speciale pentru implicarea în comunitate și creșterea satului românesc – Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării, județul Mehedinți / Asociația Apicolă Negrești, județul Vaslui / Asociația Datini-Educație-Cultură Găujani, județul Giurgiu.

La eveniment a participat și domnul Secretar de Stat din Ministerul Tineretului și Sportului Secretar de Stat Adrian Dumitru Bughiu.

Scris de la 14/10/2015. Adaugat in Agrorural. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *