25 de companii din China, prezente la Indagra

companii din China

Foto: Agerpres

Peste 25 de companii din China sunt prezente la Forumul 16+1 – ‘China și statele din Europa Centrală și de Est’, care se desfășoară în cadrul Indagra, acestea urmând să aibă întâlniri de afaceri cu parteneri din România, a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Cred că este un semn de voință extraordinară cu privire la îmbunătățirea relațiilor dintre țările noastre și pentru că sigur în România așteptările sunt foarte mari pe această zonă, a concretizării acordurilor pe care le-am semnat anul trecut. Pot să vă anunț că domnul ministru Han a venit în România cu o delegație extrem de importantă. Cred că sunt aproximativ 25 de companii care vor avea astăzi (miercuri — n.r.) în a doua parte a zilei întâlniri concrete, business to business, cu producători din România și eu cred că vom face încă un pas important în vederea concretizării acestor relații extraordinare. E o voință foarte mare de ambele părți. Cred că s-au realizat lucruri și nu cred că exagerez atunci când spun că lucruri istorice. Nu am avut niciodată un protocol de colaborare cu China în domeniul exporturilor de animale vii, în domeniul exportului de produse din carne de porc. De asemenea, s-a deschis cadrul de cooperare pentru exportul de produse cum ar fi mierea, în sectorul creșterii ovinelor, atât animale vii cât și produse din carne. Nu mai vorbesc de vinurile românești care deja sunt prezente într-un număr din ce în ce mai mare în China”, a declarat Daniel Constantin, la finalul vizitei târgului de produse bio, unde a fost împreună cu ministrul Agriculturii din China, Han Changfu.

Ministrul Agriculturii a arătat că s-au făcut pași importanți în relația cu China și că pentru România piața din China este foarte importantă, așa cum foarte importante sunt celelalte piețe din afara Uniunii Europene, în egală măsură ca cele din UE.

Agerpres

Scris de la 29/10/2014. Adaugat in National. Poti urmari orice raspuns la acest articol prin intermediul RSS 2.0. Poti lasa un comentariu sau un trackback (link) la acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *